Икономистът Владимир Сиркаров  коментира  в ефира на предаването Твоят ден

...
Икономистът Владимир Сиркаров  коментира  в ефира на предаването Твоят ден
Коментари Харесай

Икономист: Финансовото положение на българите се влошава, много хора ще останат без работа

Икономистът Владимир Сиркаров  коментира  в ефира на предаването „ Твоят ден ” по NOVA NEWS, че хората се тормозят какво ще се случи до края на годината. „ Почти половината от тях смятат, че финансовото им състояние ще се утежни. Необходими са механизми за поддръжка, както по линия на инфлацията, по този начин и по линия на енергийния бранш. В енергетиката има доста съществени проблеми. Трябва да се намерят механизми за прогнозируемост от страна на бизнеса ”, сподели той.

Сиркаров  изясни, че сега има друго систематизиране в тежестта на цените към битови консуматори и към бизнеса. „ Продължава натискът, обвързван с повишение на енергийните запаси. Ударите по бизнеса са сега.  Ако тази наклонност продължи, ние в действителност може да сме изправени пред съществени провокации.  Ще има  много компании, които ще преустановят своята активност. Това значи, че много хора ще останат без работа, изключително в по-малките региони в България.  Дадени промишлени производства безусловно зареждат цялото население там. Един човек изхранва цялото семейство и домакинство. Този риск от разклащане на пазара на труда, в резултат на множеството стопански фактори, които разясняваме от месеци, може да докара до доста съществени обществени измерения ”.

По думите на икономиста, намаляването на Данък добавена стойност като съществена функционалност по време на инфлационна рецесия, цели да предотврати повишение на цената, и то на стока от първа необходимост- хляба. Идеята на сходна мярка е, че това ще има обществен резултат и потреблението няма да спадне.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР